FUNDACJA POLSKIEGO
GODŁA PROMOCYJNEGO

Polityka prywatności

Polityka Cookies

Niniejsza Polityka Cookies określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach Użytkownika za pomocą plików Cookies, służących realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną żądanych przez Użytkownika, przez Fundację Polskiego Godła Promocyjnego "Teraz Polska", ul. Górskiego 1, 00-033 Warszawa.

§ 1 Definicje

Administrator - oznacza FPGP Teraz Polska z siedzibą w Polska, ul. Górskiego 1, 00-033 Warszawa. Nr KRS 0000121597, NIP: 5251569438, Regon: 01230992, która przechowuje i uzyskuje dostęp do informacji w urządzeniach Użytkownika.
Cookies - oznacza dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych Serwisu.
Cookies Administratora - oznacza Cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem usług droga elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem Serwisu.
Cookies Zewnętrzne - oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Administratora, za pośrednictwem strony internetowej Serwisu.
Serwis - oznacza stronę internetową, pod którą Administrator prowadzi serwis internetowy, działającą w domenie www.terazpolska.pl.
Urządzenie - oznacza elektroniczne urządzenie za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do stron internetowych Serwisu.
Użytkownik - oznacza podmiot, na rzecz którego zgodnie z Regulaminem i przepisami prawa mogą być świadczone usługi drogą elektroniczną lub z którym zawarta może być Umowa o świadczenie usług drogą elektroniczną.

§ 2 Rodzaje wykorzystywanych Cookies

Stosowane przez Administratora Cookies są bezpieczne dla Urządzenia Użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do Urządzeń Użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie wykorzystywane przez Użytkownika i dostosować Serwis indywidualnie każdemu Użytkownikowi. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu oraz przypisaną wartość.
Administrator wykorzystuje dwa typy plików cookies:
a) Cookies sesyjne: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci Urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.
b) Cookies trwałe: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Urządzenia Użytkownika. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.
Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

§ 3 Cele w jakich wykorzystywane są Cookies

Administrator wykorzystuje Cookies własne w celu poprawnej konfiguracji serwisu, a w szczególności do:
a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu.
b) rozpoznania urządzenia Użytkownika Serwisu oraz jego lokalizację i odpowiednio wyświetlenia strony internetowej, dostosowanej do jego indywidualnych potrzeb;
c) zapamiętania ustawień wybranych przez Użytkownika i personalizacji interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik,
d) zapamiętania historii odwiedzonych stron w serwisie w celu rekomendacji treści,
e) rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.
Administrator wykorzystuje Cookies własne w celu realizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych, a w szczególności do:
a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
b) poprawnej obsługi programu partnerskiego, umożliwiając w szczególności weryfikację źródeł przekierowań Użytkowników na strony internetowe Serwisu.
Administrator wykorzystuje Cookies własne w celu zapamiętania lokalizacji użytkownika, a w szczególności do poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w dostosowanie dostarczanych informacji do Użytkownika z uwzględnieniem jego lokalizacji.
Administrator wykorzystuje Cookies własne w celu analiz i badań oraz audytu oglądalności, a w szczególności do tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych Serwisu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
Administrator usługi wykorzystuje Cookies zewnętrzne w celu zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics (administrator cookies zewnętrznego: Google Inc z siedzibą w USA).

§ 4 Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies

Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.
Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.

AKTUALNIE UŻYWAJĄCY GODŁA:

  • AED Polska Sp. z o. o.
  • Agencja Wydawnicza Technopol Sp. z o.o.
  • ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.
  • AMBRA Spółka Akcyjna
  • APA Sp. z o.o.
  • ASM - Centrum Badań i Analiz Rynku Sp. z o.o.
  • Bell Polska Sp. z o.o.
  • BETAMED S.A.
  • Blachy PRUSZYŃSKI Sp. z o.o
  • BOLIX
  • Brwinów
  • CARPORT Sp. z o.o.
  • Centrum Słuchu i Mowy Sp. z o.o. Medincus
  • CHRZANOWSCY s.c.
  • COLUMBUS ENERGY S.A.
  • CONSONNI BARTELAK s.c
  • DELFIN Sp. z o.o.
  • DELTA Zbigniew Różycki
  • ECCO WOOD Sp. z o.o.
  • F.P.H.U. Pol-Met Kazimierz Kaszowski
  • Fabryka Farb i Lakierów Śnieżka SA
  • Fakro S.C.
  • Fundacja Polska Bezgotówkowa
  • Fundacja Warszawski Instytut Bankowości
  • Gospodarstwo Pasieczne "Sądecki Bartnik" A. i J. Kasztelewicz
  • Grupa Kapitałowa Trans Polonia Group
  • Hodowla Roślin Strzelce Sp. z o.o.
  • Izba Gospodarcza Ciepłownictwo Polskie
  • Krakowski Teatr Komedia Sp. z o.o.
  • Krakowskie Przedsiębiorstwo Wytwórczo-Usługowe Artim Sp. z o.o.
  • Laboratorium Kosmetyczne FLOSLEK Furmanek Sp.J.
  • Leżajsk
  • MABO Sp. z o.o. oraz Wydział Metali Nieżelaznych AGH
  • Miasto Ostrów Wielkopolski
  • MiB OPTIC s.c. Grzegorz Mielnicki, Krzysztof Bieniek
  • Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o.
  • MT Targi Polska SA
  • Nalewki Staropolskie Karol Majewski i Wspólnicy Sp. z o.o.
  • Nowa Itaka Sp. z o.o.
  • Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole
  • Okręgowe Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej Sp. z o.o.
  • Partner Center Sp. z o.o.
  • Piekarnia Złoty Kłos s.c.
  • Plus Liga
  • Poczta Polska SA
  • Politechnika Gdańska, Wydział ETI, Katedra Systemów Multimedialnych
  • POLOmarket Sp. z o.o.
  • POLOmarket Sp. z o.o.
  • Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
  • Polska Liga Kobiet
  • Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo  S.A. oraz Państwowy Instytut Geologiczny - PIB
  • Polskie Stowarzyszenie Dekarzy
  • Premium Mobile S.A.
  • Producent Podłóg Drewnianych Jawor-Parkiet
  • Przedsiębiorstwo Budownictwa Przemysłowego CHEMOBUDOWA-KRAKÓW S.A.
  • Przedsiębiorstwo MD Sp. z o.o.
  • Przedsiębiorstwo Produkcji Farmaceutycznej HASCO-LEK S.A.
  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno Usługowo Handlowe PATRYCJA & PAWEŁ Rydzyk Zofia
  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe STROPEX Renata Bruzi, Krzysztof Bruzi Sp. Jawna
  • REJS Sp. z o.o.
  • Rzeszów
  • Saint-Gobain Construction Products Polska Sp. z o.o.
  • Samodzielny Zespół Publicznych Zakładów Lecznictwa Otwartego Warszawa Praga-Północ
  • Samodzielny Zespół Publicznych Zakładów Lecznictwa Otwartego Warszawa-Ochota
  • SensDx SA
  • Sokołów S.A.
  • SOKOŁÓW SA
  • Spółdzielnia Mleczarska LAZUR
  • Spółdzielnia Mleczarska Udziałowców w Strzałkowie
  • SPZOZ RM-MEDITRANS Stacja Pogotowia Ratunkowego i Transportu Sanitarnego w Siedlcach
  • Suempol Sp. z o.o.
  • SWIMER Łukasz Otremba
  • Szczecińska Energetyka Cieplna Sp. z o.o.
  • Świdnica
  • Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie Spółdzielczych Kas Oszczędnościowo-Kredytowych SA
  • TOYA Sp. z o.o.
  • Trade & Travel Company Sp. z o. o.
  • TRADE & TRAVEL COMPANY Sp. z o.o.
  • UNIWERSAL Sp. z o.o.
  • Urząd Gminy Błonie
  • Urząd Gminy Kleszczów
  • Urząd Miasta Krakowa
  • VALEANT Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Jawna
  • Wydział Instalacji Budowlanych Hydrotechniki i Inżynierii Środowiska Politechniki Warszawskiej
  • Wyrób Wędlin Tradycyjnych WOLAREK Sp. Jawna
  • Zabrzańskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o.
  • Zakłady Farmaceutyczne COLFARM S.A.
  • Zakłady Mięsne SZUBRYT Zbigniew Szubryt
  • ZOTT Polska Sp. z o.o.

WYSZUKIWARKA LAUREATÓW:

Zamów newsletter

Administratorem Państwa danych osobowych jest Fundacja Polskiego Godła Promocyjnego z siedzibą w Warszawie (00-033), przy ul. Górskiego 1. Z administratorem danych można się skontaktować poprzez adres e-mail: sekretariat@terazpolska.pl , telefonicznie pod numerem +48 22 201 26 90 lub pisemnie na adres Fundacji.

Państwa dane są i będą przetwarzane w celu wysyłki newslettera, na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora. Uzasadnionymi interesami administratora jest prowadzenie newslettera i informowanie osób zainteresowanych o działaniach Fundacji.

Dane osobowe będą udostępniane do wglądu dostawcom usług IT w zakresie niezbędnym do utrzymania infrastruktury IT.

Państwa dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres istnienia prawnie uzasadnionego interesu administratora, chyba że wyrażą Państwo sprzeciw wobec przetwarzania danych w wymienionym celu.

Uprzejmie informujemy, iż przysługuje Państwu prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, do ich sprostowania, do usunięcia, prawo do ograniczenia przetwarzania, do sprzeciwu na przetwarzanie a także prawo do przenoszenia danych (o ile będzie to technicznie możliwe). Przysługuje Państwu także możliwość skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub do właściwego sądu.

Podanie danych jest niezbędne do subskrypcji newslettera, niepodanie danych uniemożliwi wysyłkę.