
Zakłady Mięsne „Dobrosławów” Henryk Amanowicz
Zakłady Mięsne „Dobrosławów” Henryk Amanowicz to polska firma rodzinna z ponad dwudziestopięcioletnią tradycją w branży mięsnej. Jeden z największych pracodawców na terenie województwa lubelskiego. Zbudowane od podstaw zakłady mięsne prowadzą ubój zwierząt oraz produkcję wyrobów wędliniarskich, również z dziczyzny. Od 2005 roku budują sieć sklepów firmowych. W trosce o poszanowanie środowiska są wyposażone w biologiczno-mechaniczną oczyszczalnię ścieków.
Boczek Henryka i szynka Henryka powstały z pasji wędliniarskiej Henryka Amanowicza. Tajemnicą sukcesu jest świeże mięso wysokiej jakości, pozyskane wyłącznie z krajowego chowu, peklowanie z zastosowaniem oryginalnej mieszanki przypraw i aromatów. Są wyrabiane w procesie zgodnym z systemem jakości HACCP. Niepowtarzalne walory smakowe i niezmiennie wysoka jakość sprawiają, że wyroby te cieszą się rosnącym zainteresowaniem klientów.